Back to top

Hard Rock s'emporta la meitat del pressupost de la Generalitat a Tarragona

Dels 226 milions que el Govern destina a les comarques del Camp, 120 serviran per pagar els terrenys del macroprojecte turístic. La CUP critica que Junts i ERC mai han volgut pactar amb ells els comptes.

L'adquisició dels terrenys per a construir el complex de Hard Rock comportaran una inversió total de 120 milions d'euros del pressupost de la Generalitat aquest 2022. Això representa més de la meitat del que el Govern invertirà a les comarques tarragonines, uns 225 milions. Una decisió que ha aixecat crítiques al territori, tot i que els comptes per aquest any vinent representen un increment important de les dotacions pressupostàries respecte als darrers que es van aprovar (226 aquest 2022 en contraposició als 48,9 del 2020). 

Els comptes han de passar els respectius tràmits parlamentaris i  la CUP ha de votar en una consulta la seva posició aquest cap de setmana. Un dels integrants del secretariat nacional del partit, el regidor de la CUP a l'Ajuntament de Reus, Edgar Fernández, ha assegurat avui que "els pressupostos generen marcs polítics molt concrets i que es vulgui blindar el model turístic que tenim i que només genera precarietat laboral i desigualtat" n'és un clar exemple. Fernández afegeix que "el fet que el PSC no es plantegi negociar aquests pressupostos i estigui disposat a aprovar-los pel simple fet que no depenguin de la CUP forma part d'aquest marc polític". Acaba reblant que "el Govern no ha tingut mai la intenció que sigui la CUP qui doni el vistiplau a aquests comptes". 

La resta d'inversions clau

Més enllà de la partida destinada per l'Incasòl a la compravenda dels terrenys del Centre Recreatiu i Turístic també està previst la injecció de més de 17 milions d'euros per tirar endavant el nou edifici de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona i també el de Reus veurà com s'amplia la maquinària i es realitzen diverses millores. El Sant Joan tindrà una inversió de 6,3 milions d'euros que es complementaran amb l'1,5 destinat al nou laboratori de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili.   

Paraules clau:

Notícies relacionades