Back to top

Hi haurà foc per Sant Joan a Reus

El Ball de Diables de Reus, el Drac i la Cabra, la Víbria de Reus i els Bous de Foc i la Vedella de Foc, faran dues enceses a la plaça Anton Borrell, amb aforament limitat.

Bona part de la Festa Major de Sant Pere es viurà al Parc de la Festa i bona part de la nit de Sant Joan es viurà a la plaça Anton Borrell. Segons ha pogut saber Canal Reus, els elements de foc que habitualment participen de la Cercavila del Foc de Sant Joan, faran dues enceses en aquest espai del parc de Sant Jordi el dia 23 de juny. Així doncs, el Ball de Diables de Reus actuarà a la plaça Anton Borrell i també ho farà el Drac de Reus i la Cabra de Reus, tots ells elements del ball. A més, també hi participarà la Víbria de Reus i els Bous de Foc i la Vedella de Foc. 

Segons les fonts consultades per Canal Reus, la plaça Anton Borrell quedarà tancada i permetrà un aforament de 150 persones. Per accedir-hi caldrà invitació, de la mateixa manera que passarà amb el Parc de la Festa durant els dies 27, 28 i 29 de juny. D'aquesta manera es van concretant com i de quina manera seran els dies més intensos de la cultura popular a la ciutat. I és que Sant Joan, més enllà de ser la porta de l'estiu, també és la porta a la Festa Major. De fet, el dia 24 de juny se celebra el Pregó que dóna el tret de sortida oficial a Sant Pere. 

En format estàtic i amb entrades

Com passa amb la resta d'activitats culturals de magnitud, tant la nit de Sant Joan com la Festa Major de Sant Pere, opten bàsicament per formats estàtics i amb aforament limitat i entrades. És el que va passar, per exemple, per Trapezi. El que queda prohibit en aquests casos són les cercaviles obertes que poden comportar grans aglomeracions als carrers de les ciutats. 

Paraules clau:

Notícies relacionades