Back to top

Hispània, la defensa del català i el medi ambient: peticions de l'oposició en el primer ple

Aquest divendres se celebra el primer ple ordinari d'aquest nou mandat a l'Ajuntament de Reus i els partits que han quedat a l'oposició comencen a presentar les seves primeres mocions.

Aquest divendres se celebra el primer ple ordinari d'aquest nou mandat a l'Ajuntament de Reus i els partits que han quedat a l'oposició comencen a presentar les seves primeres mocions. És el cas de Junts, que després de 12 anys a l'alcaldia jugarà el paper de principal partit a l'oposició.

Els juntaires, que van proposar crear un Pacte Local per la Llengua Catalana durant el debat electoral organitzat per Òmnium i al que van sumar-s'hi PSC i Esquerra, plantegen un front comú en la defensa de la llengua i la cultura catalana davant els atacs que estan patint en altres comunitats autònomes on l'extrema dreta juga un paper important als respectius governs.

Des de Junts veuen clau que s'hi sumin tots els partits i que es prioritzi la defensa del model educatiu català, de les ofertes d'aprenentatge de la llengua i el seu ús a l'administració local.

La CUP presentarà dues mocions

D'altra banda, la CUP presentarà dues mocions aquest divendres: d'una banda, demanarà a Sandra Guaita i el partit socialista que aturi el projecte del pàrquing projectat a l'antiga Hispània, del que han denunciat reiteradament diverses irregularitats en la futura gestió del sol contaminat. Els cupaires afirmen que els socialistes van jugar un paper ambigu davant el projecte quan estaven a l'oposició i demanen a la nova alcaldessa que es posicioni al respecte.

A més, la portaveu Mònica Pàmies, ha explicat que demanaran al PSC que inclogui, amb partida pressupostària, totes les mocions de la CUP presentades durant els darrers quatre anys i relacionades amb el medi ambient, a la que els socialistes van votar a favor.

Asseguren que no entendrien que, ara, que controlen el govern, no les afegeixin als futurs comptes del consistori. Entre aquestes qüestions aprovades pels socialistes hi ha la comissió de la Taula de treball sobre la nova cultura de l'aigua, el projecte de zona verda a la platja de vies d'ADIF a la zona nord de la ciutat o augmentar i preservar l'arbrat urbà.

Paraules clau:

Notícies relacionades