Back to top

Història, cultura, art i educació s'uneixen en un dinosaure

L'escultura del cap d'iguanodon, un dinosaure de mides reals que va viure durant el Cretaci, ara fa uns 125 milions d'anys, pesa 60 quilos i supera el metre de llarg. Segons Andrés Santos, paleontòleg i director del Museu de Cinctorres-Dinomania, es tracta d'un animal de grans dimensions que caminava sobre quatre potes, menjava tot tipus de vegetació, media entre "10 i 12 metres de llarg i podia pesar uns 5.000 quilos".
Imatge de la construcció d'un dinosaure

L'escultura "s'ha elaborat de forma artesanal per donar-li el màxim realisme", tal com explica el principal autor de l'obra Ferran Guinovart, restaurador especialitzat en arqueologia i paleontologia. qui afegeix que "la textura ha estat una de les feines més laborioses". Aleix Vall, gerent de l'empresa reusenca Avall Creació, Conservació i Restauració, que ha format part del projecte, explica que han assessorat Guinovart en les tècniques i l'han ajudat en la policromia.

Properament el cap de dinosaure, que ha estat un encàrrec amb finalitats educatives, penjarà d'una paret del Museu de Cinctorres, un municipi al nord de Castelló. La reproducció ha suposat un mes i mig de feina i ha comptat amb un pressupost d'entre 2.500 i 3.000 euros.