Back to top

Història i tecnologia 3D per revaloritzar el patrimoni

En el marc de les Jornades Europees de Patrimoni s'ha dut a terme a la Bòbila Sugranyes de Reus l'activitat "desperta el patrimoni". De la mà de Còdol Educació i amb el simple mòbil i unes aplicacions, els assistents han pogut digitalitzar en models 3D peces de ceràmica del Museu de Reus.

Amb la voluntat de fer créixer l'interès pel patrimoni i aprofitant l'atractiu que genera l'ús de la tecnologia, des de Còdol Educació s'ha creat el projecte "desperta el patrimoni".

Redescobrir el patrimoni a través de la tecnologia 3D

La voluntat de "desperta el patrimoni" és que mitjançant la fotogrametria i la creació de models en 3D, els assistents redescobreixin el patrimoni i el posin en valor.  
A Reus l'activitat s'ha dut a terme a la Bòbila de Sugranyes, i a més de la digitalització d'algunes peces de ceràmica de la col•lecció del Museu de Reus, el taller s'ha complementat amb la descripció de l'equipament i la seva història. La proposta ha entusiasmat als assistents, que han assegurat haver-ne après moltes coses.

La digitalització s'ha traslladat a les xarxes social

Aquesta activitat s'ha dut a terme a molts espais museístics de Catalunya, que un cop han finalitzat les seves digitalitzacions les han difós per les xarxes socials, sobretot a través de sketchfab, que perquè s'entengui, vindria a ser com el youtube dels models 3D.
Així doncs els assistents s'han apropat al patrimoni d'una manera molt diferent a la que estem acostumats.

Paraules clau:

Notícies relacionades