Back to top

Històries d'una vida marcada per la violència vicària

Aquest dijous s'ha presentat la revista 'Cada dia surt el sol', al Casal de les Dones de Reus

La violència vicària és una violència intrafamiliar, que s'exerceix com una continuació de la violència de gènere, dirigida als fills i filles amb l'objectiu de danyar, extorsionar i sotmetre la voluntat de la mare. Tot es basa que l'agressor sap que la manera de produir el dany més gran possible és mitjançant el patiment, i fins i tot en els casos més extrems, l'assassinat dels mateixos fills i filles.

Casos d'aquesta mateixa violència són recollits al llibre 'Cada dia surt el sol', que s'ha presentat aquest dijous al Casal de les Dones de Reus. Més concretament, són les històries de la Carol, la Maria, la Sonia, la Charo i l'Alba les que formen aquesta publicació, que mostra una panoràmica de la realitat de la violència vicària, de com els seus fills i filles acaben anant en la seva contra i, en alguns casos, elles s'han d'acabar allunyant de les seves vides.

D'acord amb les dades de la Delegació del Govern, 1.154 dones han mort per violència de gènere, des de 2003 i fins al 2022. Des del 2013, que és quan es comença a comptabilitzar els menors assassinats per aquesta violència, i fins a l'abril d'enguany, ja són 47 els nens i nenes morts per aquesta causa.

Paraules clau:

Notícies relacionades