Back to top

Homenatge als treballadors de Vandellòs I que van intervenir en l'incident nuclear de 1989

Unes 250 persones participen a l'acte de reconeixement que arriba 33 anys després del principal accident nuclear de l'Europa occidental.

Merescut i emotiu homenatge el que s'ha viscut aquest dissabte a l'Hospitalet de l'Infant, en què s'ha fet un reconeixement als treballadors de la Central Nuclear que van intervenir en l'accident del 19 d'octrubre de 1989 a Vandellòs I. A l'acte, que s'ha celebrat al gimnàs d'Hifrensa, hi ha assistit l'alcalde de la localitat, representants de l'Associació de Tècnics en Seguretat Nuclear i Protecció Radiològica, i sobretot treballadors i extraballadors de les centrals nuclears de Vandellòs i les seves famílies.

Un reconeixement que arriba massa tard

Trenta tres anys han hagut d'esperar els treballadors que van atendre l'emergència de l'accident nuclear per rebre un reconeixement oficial pel seu esforç, valentia, i determinació a l'hora de sufocar l'incendi que es va produir a Vandellòs I, i evitar així una gran catàstrofe nuclear. Actualment encara tenen molt present aquell succés, que van viure amb temor i molta incertesa, i que va suposar un punt d'inflexió a les seves vides. Tot i rebre finalment el reconeixement, els treballadors consideren que aquest arriba massa tard, motivat per l'opacitat en què ha operat el sector durant dècades.

Arran de l'incident la central nuclear es va tancar, i llavors va començar una altra lluita, la dels drets laborals dels treballadors
 

Paraules clau:

Notícies relacionades