Back to top

Horts socials per a gent gran a Mont-roig del Camp

L’Ajuntament vol donar una oferta d’oci i formació a les persones majors de 65 anys encaminada a l’envelliment actiu i a una vida saludable.

Totes les persones majors de 65 anys del municipi poden participar en el projecte d’Horts Socials de la Gent Gran que ha impulsat el departament de Gent Gran de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp amb el suport del Pla de Barris de la Florida i la col·laboració del Casal d’Avis Sant Jaume de Miami Platja. Aquesta iniciativa va començar a funcionar el passat mes d’abril amb una bona acollida. Aquests horts estan situats just davant de l’escola Joan Miró, al número 68 de l’avinguda Cadis.

Places disponibles

En aquests moments encara hi ha places disponibles per apuntar-se a la prova pilot d’aquest projecte que, a banda de l’edat mínima de 65 anys i la residència al municipi de Mont-roig del Camp, té com a únic requisit que la persona pugui arribar-hi amb mitjans propis i sigui suficientment autònoma per a realitzar la tasca. En cas que hi hagi més demanda l’Ajuntament es planteja ampliar amb nous horts en altres ubicacions (en el mateix Miami Platja o a Mont-roig).

Per apuntar-se a les activitats d’aquest hort social cal trucar al telèfon 679041961 on podrà obtenir més informació del projecte.

Beneficis per a la salut 

Amb aquesta iniciativa, el departament de Gent Gran de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp vol donar una oferta d’oci i formació a les persones majors de 65 anys encaminada a l’envelliment actiu i a una vida saludable. Els horts són un espai on els usuaris tenen cura d’un hort comunitari de forma totalment autònoma i lliure, però amb el suport i assessorament d’un professional d’horticultura. L’hort disposa de tot el material necessari per executar les tasques, les persones usuàries només hauran de posar el seu temps i esforç. El projecte és a la vegada un punt de trobada on ampliar la xarxa social i relacional de les persones grans.

hort Social Mont-roig

Tallers a partir de setembre

A partir de setembre i de forma mensual també es realitzaran tallers monogràfics oberts a tota la població (prèvia inscripció i en funció de les places) sobre temes relacionats amb la natura, horticultura i l’ecologisme.

Paraules clau:

Notícies relacionades