Back to top

El Hub Foodtech & Nutrition: sense nous espais, però amb 30 empreses adherides

Els fons Next Generation sembla que ja no arribaran i, per tant, les infraestructures d’innovació promeses, per ara, no seran una realitat.

El Hub Foodtech & Nutrition és una iniciativa públic-privada que es presentava el febrer de 2022, ara fa un any, amb la missió de crear un ecosistema catalitzador que impulsés la innovació del sector tecnològic i alimentari del territori.

Un projecte que, més enllà del hub, de la concentració d’empreses, presentava un pla d’infraestructures que havia d’estar cobert pels Fons Next Generation, després que la proposta fos una de les 27 que rebien el recolzament de la Generalitat. “Uns papers que Catalunya va enviar a Madrid i allà es van quedar”, segons literalment s’ha excusat la mateixa consellera delegada de Redessa, Teresa Pallarès.

D’aquesta manera, el projecte es queda sense aquests espais i, un any més tard, continua endavant amb una trentena d’empreses que ja s’hi ha volgut adherir i que representen una facturació anual de més de 2.500 milions d’euros, i la col·laboració de diverses entitats del coneixement del territori com l’IRTA o la mateixa URV. A banda, a Incubadora TIC d’aquest 2023 té una vertical foodtech a la qual han sol·licitat accedir-hi 9 startups, 6 de les quals són de la demarcació.

La idea és poder desenvolupar tota una formació a mida amb aquestes empreses, com també generar espais de trobada i networking que, aquest semestre, es materialitzaran amb una jornada sobre els reptes del sector virivinícola al març, una d’economia circular a l’abril, una sobre innovació al maig i una dedicada a la nova llei de residus al juny.

Més enllà d’aquestes jornades, aquest any el Hub vol continuar exercint de radar d’ajuts, a escala territorial, però també a escala estatal, amb els ajuts PERTE, i a escala europea. A hores d’ara, el pressupost del Hub per a dur a terme totes les accions presentades és de 100.000 €.

Paraules clau:

Notícies relacionades