Back to top

Humanitzant la unitat de nounats de l'Hospital Sant Joan

La iniciativa 'Les lletres del Biel', de l'associació Som Prematurs, humanitza la unitat de prematurs de l'Hospital Sant Joan de Reus.

El Biel va néixer de forma prematura a l'hospital Sant Joan de Reus. Els seus pares van haver de passar quatre setmanes acompanyant-lo a la Unitat de Neonats i va ser allà on la seva mare, la Marta, una persona emprenedora, va observar que les famílies necessitaven acompanyament. Des d'aleshores la Marta forma part de l'Associació Som Prematurs i fa acompanyaments i dona suport a les famílies. 
 
En un d'aquests es va assabentar que a l'Hospital feien lletres i va decidir juntament amb l'Associació crear el projecte de les lletres del Biel, una forma d'humanitzar la unitat.

Una iniciativa que va néixer dos anys abans, però, gràcies a la Francis i la Fina, dues voluntàries vinculades a l'hospital Sant Joan de Reus, que van fer les plantilles de les lletres i van començar a cosir-les per poder-les posar a les incubadores dels petits lluitadors i d'aquesta manera, fer la seva estada i la de les seves famílies una mica més acollidora.

Ara, però han volgut que aquesta iniciativa s'estengui i s'obri per a tothom qui vulgui participar, ja sigui a través de donacions de teles, buates o materials per fer les lletres o ajudant a cosir.

Tota la informació sobre com formar part d'aquest projecte o la plantilla de les lletres la podeu trobar a la web de l'Associació Som Prematurs.

Paraules clau:

Notícies relacionades