Back to top

'I jo et diria Amorós', una obra multidisciplinària a través dels textos de Xavier Amorós

La música, la paraula, el moviment i l'audiovisual es fusionen per tal de fer un homenatge a l'escriptor reusenc. L'obra forma part de la programació de l'Any Amorós i es considera un dels plats forts d'aquesta commemoració.

Un Homenatge sensible, visual i sonor. Així és com descriu la directora Rosa Mateu l'obra 'I jo et diria Amorós', un espectacle que fa un repàs de l'obra de Xavier Amorós. A partir dels seus textos i una selecció audiovisuals es fa un recorregut per la història de Reus des d'abans de la II República fins a l'arribada de la Democràcia, passant per la Guerra Civil i el franquisme. Tot plegat sense oblidar les múltiples facetes de l'escriptor reusenc.

En aquest sentit, Rosa Mateu, explica que l'obra tracta els diferents mons de Xavier Amorós i afegeix: "el món Amorós botigues, el món Amorós reusenc, el món polític, així que vam pensar que si ell era tan polièdric, l'espectacle havia de ser multidisciplinari".

Una obra que es durà a terme al Bartrina com a producció pròpia i, per tant, amb artistes de quilòmetre zero, cinc sobre l'escenari, però també amb una gran feina de dramatúrgia, elaboració del contingut audiovisual i sonor i també de recerca sobre la intimitat d'Amorós, una tasca que s'ha portat a terme amb la col·laboració de la família de l'escriptor. Mateu afegeix que "volíem que l'espectacle fos molt humà i, per tant, no només havíem de plasmar com era ell, sinó també tractar el seu dia a dia". 

 'I jo et diria Amorós' s'estrena aquest dissabte 1 d'abril a les 8 del vespre al Teatre Bartrina de Reus

Paraules clau:

Notícies relacionades