Back to top

I la Mare de Déu de la Riera va tornar a ser alcaldessa

Les Borges del Camp han tornat a gaudir de l'Arribada sense cap restricció condicionada per la pandèmia

Centenars de persones esperaven a quarts d'onze a l’entrada de les Borges del Camp. Com cada set de setembre, la Mare de Déu de la Riera, acompanyada dels diables del poble, ha estat traslladada des de l'ermita fins a la Parròquia de l'Assumpció en un dels esclats de festa i joia més importants del municipi del Baix Camp. 

Després de dos anys vivint l'Arribada d'una manera diferent, per culpa de la pandèmia, aquest dimecres s'ha desenfrenat la situació i s'ha recuperat aquella màgia que només els qui han viscut de prop l'esdeveniment poden entendre. Un cop la imatge de la Mare de Déu ha arribat a les Borges, l'alcalde li ha lliurat la vara de batlle que la converteix en alcaldessa del municipi.

El convidat d'enguany, l'Arquebisbe de Tarragona, Mons. Joan Planellas i Barnosell, li ha dirigit el tradicional parlament, que serveix d'avantsala d'un altre dels moments més sentits, els cants del Salve Regina a càrrec de la coral del poble.

Mare de Déu de la Riera les borges del camp festa major diables

Posteriorment, la comitiva encapçalada pels diables de les Borges del Camp, s'ha dirigit cap al passeig de l’Hort del Dasca on s’ha fet el tradicional castell de focs abans d’enfilar fins a la plaça de l’Església, on la Mare de Déu ha quedat guardada. És la festa major de les Borges del Camp i l’Arribada és clarament el moment més emblemàtic.

Paraules clau:

Notícies relacionades