Back to top

Fins i tot les estàtues es disfressen... ja és Carnaval!

Com és habitual, el divendres abans de Carnaval i l'endemà del pregó del rei Carnestoltes, les estàtues de Reus han aparegut totes elles disfressades.
prim

Les estàtues de la ciutat, i sobretot aquelles més emblemàtiques, han tornat a aparèixer, un divendres de Carnaval més, disfressades. El General Prim, el nen de les Oques, la Pastoreta o el Gegant Indi de davant l'antic hospital s'han despertat vestides, acolorides i preparades per la gresca. 

És una tradició que un grup d'irreductibles no han deixat caure, i això que comporta una feinada: D'entrada perquè cal adaptar els vestits de les colles a la mida de les estàtues, algunes d'elles, considerablement més grans que una persona normal. I a més, perquè vestir-les es fa després del pregó i sovint, s'acaba ben entrada la matinada.

estatua carneval

Cada colla es fa càrrec d'una estàtua, i la originalitat, any rere any, s'accentua. Algunes d'elles s'adapten a les característiques de les estàtues i d'altres, simplement es col·loquen aquells elements que s'hi poden posar.

estatues reus

El que va començar sent una bretolada simpàtica ha acabat esdevenint un acte més del programa de carnaval. Un dels molts aspectes que distingeix i que caracteritza el Carnaval de Reus, juntament amb l'Expoprofit o el Ball de Mascarots, entre d'altres.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades