Back to top

Impuls definitiu al carril bici de Reus fins a Blancafort

L’obra tindrà un pressupost previst d’1,2 milions d'euros i s’executarà mitjançant un conveni de col·laboració que estableix que el Departament de Territori aportarà el 59% del finançament i l’Ajuntament, el 41% restant

Aquest dimecres s'ha presentat el projecte de construcció del reclamat vial per a ciclistes i vianants de la carretera de Misericòrdia, la TV3141. Aquest vial unirà la variant de la T11 amb la urbanització de Blancafort. Un projecte que compta amb un pressupost d'1,2 milions d'euros que pagaran conjuntament la Generalitat i l'Ajuntament de Reus. 

El vial, que tindrà 600 metres de longitud, transcorrerà al llarg del corredor de la carretera TV3141, des de l’enllaç de la T11 i la urbanització Blancafort. Aquesta actuació, a més, inclourà la millora del drenatge al costat nord de la carretera. Les obres s'han de licitar enguany i està previst que s'executin durant el 2022. 

Un cop construït el nou vial, l’administració municipal n’assumirà la titularitat. En paral·lel, l’Ajuntament es compromet a impulsar davant el Ministeri de Foment les actuacions necessàries per a l’adequació de la via per vianants i ciclistes al pas per l’enllaç de la T11, de manera que quedi garantida la continuïtat de la nova via fins al centre de Reus.

Carril Bici urbanització Blancafort

Un vial amb continuïtat

D'altra banda, la Generalitat té redactat el projecte per a donar continuïtat a aquest nou vial fins a la urbanització d’Aigüesverds i en licitarà pròximament les obres, amb un pressupost d’1,9 milions. I, en paral·lel, ha impulsat dues actuacions per a donar continuïtat a la via ciclista des de Reus fins als municipis de Cambrils i Salou, que discorreran paral·lels a les carreteres TV3141 i C14, respectivament. La inversió total prevista per aquestes dues actuacions és de 5,7 milions d'euros, que es finançaran mitjançant fons europeus.

Paraules clau:

Notícies relacionades