Back to top

Impuls definitiu a la comunitat energètica publicoprivada de l'Agro-Reus

El projecte rebrà 2 milions d'euros dels fons europeus Next Generation. Uns diners que serviran per pagar més de la meitat de la inversió que faran dues empreses municipals i tres empreses privades per instal·lar plaques solars als sostres de les seves respectives naus.

Impuls definitiu al projecte de la comunitat energètica del polígon Agro-Reus, la primera col·laboració de producció i estalvi energètic entre l'administració pública, de la mà de les empreses municipals Reus Transport i Redessa i les empreses o grups Ascensores Omega Tarraco, Serveis i Administracions Masergrup i Setier.

La producció de les plaques, amb una capacitat de generar 4,4 megawatts de potència, es destinarà a l'autoconsum de les mateixes empreses i l'excedent el comprarà l'empresa municipal Reus Energia per distribuir-lo a altres equipaments públics o l'enllumenat dels carrers, per exemple. També, a un preu més reduït a empreses del mateix polígon.

El projecte, que suposa una inversió total de 4 milions 400.000 euros, dels quals 2 milions provenen de fons Next Generation, s'ha d'executar durant un màxim de catorze mesos. A més, Reus Energia també treballa amb una línia de caràcter social per distribuir l'energia sobrant entre famílies en risc d'exclusió social.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha volgut remarcar el reconeixement que ha obtingut el projecte dins de la convocatòria, sent la subvenció més gran aconseguida a Catalunya. Els responsables de la comunitat preveuen poder recuperar la inversió inicial entre tres i cinc anys, amb voluntat d'ampliar la comunitat a nous membres en el futur.

Paraules clau:

Notícies relacionades