Back to top

Impuls a la recollida de signatures contra el futur pàrquing de l'antiga Hispània

Els veïns, amb el suport de la CUP, han recollit unes 150 signatures al punt d'informació que han instal·lat aquest dissabte al matí a la plaça del Gegant Indi de Reus

Mitjançant la iniciativa de la recollida de signatures, impulsada per veïns propers a la zona afectada, busquen pressionar el consistori reusenc perquè es paralitzi el projecte de construcció d'un pàrquing subterrani municipal de tres plantes a l'actual zona blava d'aparcament de la Riera d'Aragó.

Els terrenys d'aquest espai, segons l'informe d'un estudi mediambiental previ, contenen residus tòxics fruit de l'activitat de les antigues cotxeres d'autobusos Hispània, i ara els veïns temen les conseqüències que se'n poden derivar si el subsol contaminat es remou per a la construcció del nou pàrquing. El projecte també preveu la construcció de pisos de protecció oficial, però els veïns reclamen que es recuperi l'antiga planificació urbanística on s'hi preveia la ubicació d'una zona verda.

Campanya de recollida de signatures

Per donar a conèixer el projecte i la problemàtica, aquest dissabte els veïns, amb el suport de la CUP, han instal·lat un punt d'informació i recollida de signatures contràries a la construcció del nou pàrquing. La campanya de recollida de signatures va començar fa unes setmanes, i es du a terme des del Casal de Gent Gran II, situat just davant de la zona blava, i en alguns comerços adherits.

Un cop finalitzi, el proper mes de febrer, les signatures recollides es lliuraran a l'Ajuntament, i no descarten presentar-les també a altres administracions com al Síndic de Greuges o a l'Agència Catalana de Residus. El grup de veïns també s'està plantejant constituir-se com a associació.

Paraules clau:

Notícies relacionades