Back to top

Impuls milionari per la reforma del Museu d'Art i Història de Reus

L'equipament rebrà 2 milions d'euros dels Pressupostos Generals de l'Estat. Una partida important per l'equipament que permetrà tirar endavant la reforma de l'edifici i també renovar la seva museografia, actualitzant-la i fent-la accessible a qualsevol classe de públic.

Des d'inicis dels 2000, el Museu d'Art i Història de Reus no ha tingut cap intervenció estructural que hagi renovat tant l'edifici que l'acull, com la museografia del seu interior. Fa unes setmanes, es feia públic que l'Institut Municipal Reus Cultura tenia previst, després d'uns estudis previs, renovar completament l'equipament, en un projecte previst en diferents fases i que, en la seva totalitat, ascendia per sobre dels dos milions i mig d'euros.

Ara, una esmena tramitada per Esquerra Republicana al Senat, permetrà, amb tota probabilitat, l'arribada de dos milions d'euros dels Pressupostos Generals de l'Estat del 2023, cosa que permetrà accelerar el projecte.

Una renovació que ha de servir per consolidar i centrar el relat recent de la ciutat, especialment dels segles XVIII i XIX, quan Reus es va convertir en la segona població de Catalunya i el modernisme va jugar un paper clau en la configuració actual de la ciutat.

Tot i que encara ha de superar alguns tràmits i ser ratificada, l'esmena no ha de patir cap entrebanc, segons apunten des d'Esquerra Republicana. Mentrestant, la primera fase de reforma del Museu de Reus serà la de l'entrada i recepció, amb un pressupost aproximat de 300.000 euros.

Paraules clau:

Notícies relacionades