Back to top

Impulsen una comunitat energètica al polígon AgroReus

El projecte contempla la creació d'hidrogen verd amb l'energia sobrant i una reducció de gairebé el 50% d'emissions de CO2

Impulsar una nova comunitat energètica al polígon Agro Reus que permeti cobrir les necessitats energètiques del mateix polígon amb plaques solars i produir hidrogen verd amb l'electricitat sobrant. Tot plegat, reduint gairebé a la meitat les emissions de CO2 de la zona. És el que recull l'estudi previ encarregat per l'Ajuntament de Reus per iniciar el projecte que, tot i que preveu finançar-se de forma publicoprivada, espera optar també als fons europeus Next Generation.

El document preveu instal•lar plaques a tres edificis municipals i a una vintena llarga de naus d'empreses privades que ja s'han interessat per la iniciativa. Generarien 8.000 MWh l'any, dels que 3.000 anirien destinats a cobrir el consum de les naus.

150 tones d'hidrogen verd a l'any

Els aproximadament 5.000 MWh l'any sobrants, es destinarien a comercialitzar-los a través de la nova empresa Reus Energia, s'emmagatzemarien en bateries de liti o en vehicles elèctrics, o a generar aproximadament 150 tones l'any d'hidrogen verd. El consistori, de fet, ja té al cap un potencial ús d'aquest hidrogen: la mobilitat de la flota dels vehicles lleugers municipals.

El regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, durant la presentació del projecte.
El regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, a la presentació del projecte.

El projecte, que compta amb el suport de l'Associació de Polígons Industrials de Reus, podria desplegar-se en un termini d'entre dos i tres anys un cop compti amb el finançament necessari. Mentrestant l'Ajuntament ja treballa amb dues empreses la possible modificació d'un vehicle de serveis elèctric municipal per incorporar-hi una pila de combustible alimentada amb hidrogen i provar la seva funcionalitat.

Paraules clau:

Notícies relacionades