Back to top

Inaugurada la nova depuradora d'aigües residuals de Botarell

Va entrar en funcionament a principis d'any, i ha suposat una inversió de més de 2'7 milions d'euros. És la divuitena que entra en servei al Baix Camp

La nova depuradora d'aigües residuals té capacitat per tractar un cabal de 326 metres cúbics al dia, el que equival a dos mil habitants, i substitueix la que hi havia fins ara, que es va construir als anys 80 i que tenia capacitat per tractar 200 metres cúbics al dia, el que equival a 800 habitants. Per tant l'increment del sanejament de les aigües és considerable, de manera que es garanteixen, no només les necessitats actuals, sinó també les futures, tenint en compte que el municipi de Botarell ha doblat la població en els darrers 20 anys. A més, la nova instal·lació assegura una correcta eliminació del nitrogen, i tracta l'excedent dels fangs convertint-los en un subproducte, per a l'ús agrari.

La nova planta de Botarell, que ja va entrar en funcionament a principis d'any, està ubicada a uns 200 metres de l'antiga depuradora, i retorna les aigües tractades al barranc de l'Empedrat.

El sanejament al Baix Camp i a Catalunya

Actualment, dels 28 municipis del Baix Camp  n'hi ha 18 que tenen depuradores , el que garanteix el sanejament de més del 97% de la població. Però n'hi ha 7 més de projectades. La que està més avançada és la de Vinyols i els Arcs, i les altres previstes són a Maspujols, Vilanova d'Escornalbou, Pratdip, Les Irles, una urbanització de Riudecanyes, i Capafonts.

A Catalunya hi ha 538 depuradores existents, que garanteixen més del 97'1% de la població catalana.

Paraules clau:

Notícies relacionades