Back to top

Inaugurada la nova seu de Protecció Civil de Reus

La limitació de l'espai ha estat un dels motius principals que han potenciat aquest canvi de local

L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Reus ha inaugurat aquest dimecres 15 de març un nou local al camí de Riudoms. La limitació de l'espai ha estat un dels motius del canvi, ja que l'antic local no permetia dur a terme les tasques de prevenció i col·laboració amb els cossos policials amb eficàcia i comoditat

L'antiga seu, que fins ara, estava situada al carrer Sant Carles i Sant Josep, no disposava de l'espai i l'equipament suficient i és per aquest motiu que la nova seu està dotada de l'equipament necessari per continuar fent la tasca de protecció i prevenció. L'empresa Cobra Instalaciones y Servicios SA es va adjudicar el contracte d'obres amb un pressupost d’adjudicació de 197.578,95 euros (IVA inclòs). A més, el projecte contempla l’adequació de la sala polivalent, amb un pressupost de licitació de 46.531,84 euros i un termini d’execució de 2 mesos.

El local serà el lloc de sortida i de trobada dels voluntaris quan sigui necessària la seva col·laboració. A més el canvi de local ha arribat acompanyat de la incorporació d'un nou vehicle per l'Associació.

Col·laboració en la regulació d'activitats

El conveni signat entre l’Ajuntament i l’entitat regula la col·laboració en les activitats següents:

  • Dispositius preventius d’informació, assistència i suport, als cossos de seguretat, amb actuacions preventives en esdeveniments amb elevada concentració de persones que impliquin la realització d'activitats de risc.
  • Col·laboració en situacions d’emergència, preemergència o alerta, mitjançant la realització de retens de guàrdia, suport logístic, etc., sempre d'acord amb els plans d’emergència.
  • Col·laboració en actuacions de possibles emergències; redacció, revisió i actualització dels plans d’actuació municipals dels PEMS, així com simulacres d'aquests.
  • Col·laboració en tasques de divulgació i informació a la població en matèries de protecció civil.
  • Comunicació de fets o circumstàncies que puguin suposar un risc per a les persones, els béns o el medi ambient.
  • Col·laboració en situacions d’emergències fora de Reus, amb la necessària autorització de l’Ajuntament.

Paraules clau:

Notícies relacionades