Back to top

Inaugurat el nou parc del Lliscament a Reus

El parc esportiu, situat a tocar de les piscines municipals, conté un skatepark, un parc de cal·listènia i una zona de petanca. En total ocupa més de 13.000 metres quadrats.

Aquest dissabte s'ha inaugurat el nou parc del Lliscament, amb un matí ple d'activitats esportives, com tallers d'skate, scooter i bmx, i exhibicions d'aquestes modalitats. La instal·lació, situada a la zona del parc dels Capellans, té més de 13 mil metres quadrats i es complementa amb un parc de cal·listènia i una àrea de petanca. El projecte, impulsat pel consistori reusenc, ha consultat prèviament els col·lectius d'usuaris.

Els usuaris, força satisfets amb la instal·lació

En general els usuaris estan contents amb el nou parc del Lliscament, que fa anys que reclamaven, però hi veuen mancances en la il·luminació i consideren que alguns espais de terra s'haurien d'encimentar per a una major seguretat. El parc esportiu, que ha tingut un pressupost d'adjudicació superior als 900 mil euros, forma part d'un projecte urbanístic de la zona oest de la ciutat. Actualment en aquestes instal·lacions, que van entrar en funcionament a principis de mes, hi ha classes setmanals on els petits i joves poden aprendre skater, scooter i bmx.

Projecte esportiu global

El parc esportiu es concep com un nucli d’activitat física que actua de punt de trobada intergeneracional, ja que compta amb tres espais diferenciats: zona de lliscament, parc de cal·listènia i àrea de petanca. La instal·lació esportiva central és el nou skatepark. El disseny prioritza la integració paisatgística, i consta d’elements per a diferents nivells de dificultat pròpies per a skaters, patinadors en línia, bikers, i scooter riders:

  • Una gran bowl central, que té forma de piscina, amb tres hips o salts i les mides del half-pipe actual, enfonsat fins a una profunditat entre 175 i 230cm.
  • Una mini bowl per iniciació, amb forma de gota i un corredor que protegeix la bowl.
  • Zones de patinatge de carrer als laterals i zona d’onades a l'extrem sud.

Paraules clau:

Notícies relacionades