Back to top

Incertesa entre els treballadors pel futur del CMQ

Després de l'anunci que el CAT Salut absorbirà l'Hospital Sant Joan de Reus, els CAPS i els centres que gestionava Sagessa, encara resta en la incògnita el futur del Centre Mèdic Quirúrgic de Reus. Els treballadors es mostren preocupats per saber què passarà amb la plantilla en el cas que aquesta empresa sigui absorbida pel departament de Salut.
Eduard Mejías, portaveu comitè empresa CMQ.

El futur del Centre Mèdic Quirúrgic continua a l'aire. Tot i que amb l'anunci de l'absorció de l'Hospital Sant Joan de Reus per part del CAT Salut, en cap moment s'ha definit si això afectarà el CMQ, és una incertesa que preocupa a la seva plantilla. En aquest sentit, els treballadors demanen major transparència i informació sobre quin serà el futur del centre i com això pot afectar-los. El portaveu del comitè d'empresa, Eduard Mejías, destaca que 'no sabem res, ens van dir que hi havia la possibilitat que entréssim dins de l'anàlisi que volia fer el CATSalut sobre les empreses que pengaven de l'hospital'.

Un horitzó d'incerteses, que en paral·lel conviu amb la posada en marxa de les obres per tal de traslladar l'actual centre fins a les dependències de l'antic hospital de la ciutat. Des del comitè d'empresa expliquen que els han assegurat que el trasllat hauria de ser possible a partir de la primavera de l'any vinent. Tot i això, pel que fa a trobar una fórmula de convivència amb el CAT Salut, creuen que seria incompatible amb la prestació de serveis en mútues, que duen a terme actualment. 'Som conscients que no ho entenem gaire bé, perquè som un centre concertat i tenim activitat de mútua, això no vol dir que no hi estiguem d'acord, el problema és que desconeixem quin règim s'establiria', afegeix Mejías.

D'altra banda, també destaquen que part dels ingressos actuals del CMQ provenen de l'activitat contractada pel CATSalut. Un fet que podria perjudicar l'empresa en el cas que aquest decidís prescindir-ne. Una incògnita més que denuncien els treballadors.

Paraules clau: