Back to top

Incertesa per tornar a casa aquest Nadal

L'empitjorament de la situació pandèmica arreu d'Europa està dificultant que molts estudiants que estan a l'estranger puguin tornar aquest Nadal per passar les festes amb la família. Davant els requisits per viatjar i les complicacions de fer un viatge en aquestes condicions, molts d'ells han decidit no tornar a casa.

Arriba Nadal, i els estudiants que estan a l'estranger volen tornar a casa, però la Covid-19 ho ha complicat tot. Ara, Espanya requereix una PCR per poder entrar al país, i s'ha de fer 72 hores abans d'agafar el vol. Aquesta condició, sumada a l'augment de casos de coronavirus arreu d'Europa ha generat una gran incertesa entre aquells que tenien previst tornar a casa aquestes festes.

Problemes per tornar a Reus

Natalia Tiñena, és una reusenca que està estudiant un màster a Alemanya. Per poder tornar a casa aquest Nadal ja li han cancel•lat quatre vols i després de poder demanar cita per fer-se una PCR, assegura que "no sé si tindré els resultats a temps i podré tornar a casa".

Una altra reusenca, Anna Morillas, està a Polònia fent un Erasmus i explica que la principal preocupació era que la deixessin tornar a casa, ja que "les restriccions canvien cada dia".

Tot i això, són molts els que han preferit no tornar per precaució i evitar-se problemes a les fronteres. John Style, vicerector d'Internacionalització de la Universitat Rovira i Virgili assegura que molts d'ells ja van marxar sabent que la millor opció era no tornar aquestes festes, "emocionalment s'han preparat".

Els Erasmus disminueixen

La universitat Rovira i Virgili ha patit un descens en el nombre d'Erasmus que marxen a l'estranger a estudiar. Concretament el curs 2018-2019, 404 estudiants van marxar a realitzar estades a l'estranger, en canvi el 2019-2020, ja afectat per la pandèmia, el nombre va reduir fins a 319. Però si mirem les dades d'aquest curs, només 239 estudiants han volgut marxar, el que representa una disminució del 25% respecte a l'any anterior.

De moment està previst que el pròxim trimestre marxin un centenar d'estudiants de la URV a l'estranger, però creuen, que aquest nombre es veurà afectat per la situació actual de la pandèmia.

Paraules clau:

Notícies relacionades