Back to top

Incertesa entre una seixantena d'alumnes de Reus per l'assignació de places de batxillerat

Encara no tenen plaça assignada pel curs vinent. El PSC denuncia manca de previsió per part d'un Departament d'Ensenyament que assegura que els instituts de la ciutat tenen prou places per absorbir tota la demanda.

Incertesa entorn l'assignació de places de batxillerat als instituts públics de Reus de cara al curs vinent. Una seixantena d'alumnes que enguany han acabat l'Educació Secundària Obligatòria no sabrà fins pocs dies abans de l'inici de curs a quin institut podrà seguir estudiant. Una situació que els pares i mares d'alguns d'ells han denunciat a través de les xarxes socials i que el PSC ha titllat de "mala gestió" per part del Departament d'Ensenyament de la Generalitat. "Ens trobem en una situació inacceptable on hi ha famílies que han d’esperar fins tres dies abans de l’inici del curs escolar per saber si tindran una plaça per a desenvolupar la seva de formació postobligatòria", assegura el seu portaveu, Andreu Martín. 

El Departament admet que alguns centres "tenen sobredemanda"

Des de la delegació d'Ensenyament al Camp de Tarragona asseguren que tots els alumnes tenen garantida una plaça al mateix centre on han cursat l'ESO. En cas de canviar d'institut, opció que correspon a la majoria d'aquests seixanta casos, el Departament admet que alguns centres "tenen sobredemanda" i que s'hauran de fer servir els criteris de puntuació -que valoren aspectes com ser família nombrosa o tenir una renda mínima garantida- per assignar-les. També cal esperar al setembre, després dels exàmens extraordinaris, per veure quants alumnes de primer de batxillerat deixen vacants, tal com explica el nou delegat dels serveis territorials d'Ensenyament de Tarragona, Joan Manel Audí. 

"No és un problema puntual"

Els socialistes asseguren, però que no es tracta d'un problema puntual i que això és fruit d'una manca de planificació al llarg dels darrers anys, tant amb el volum de places com amb l'actualització dels estudis postobligatoris a la realitat del mercat laboral. En aquest sentit, el portaveu socialista reclama espais com són les Taules de Formació Professional on els diferents actors de l'àmbit de l'educació del municipi i també la comarca participin i duguin a terme una anàlisi de l'oferta actual. 

Institut Gaudí Reus

Paraules clau:

Notícies relacionades