Back to top

Increment del cabirol i el senglar al Camp de Tarragona

El Departament d'Agricultura reconeix un augment del nombre d'animals i ha concedit més autoritzacions per a la seva caça.
porc senglar

La població de senglars a les muntanyes del Camp de Tarragona ha incrementat de forma exponencial en els darrers anys. Un fet que es veu reflectit en l'augment de les destrosses en cultius, sobretot en l'avellana.

Les queixes dels pagesos es tradueixen en noves autoritzacions excepcionals per a la caça d'aquests animals. De fet, en la campanya del 2017-2018, es van caçar més de 5.000 senglars a les comarques de Tarragona.

Una presència que és dona, sobretot, en zones muntanyoses com la Serra de Prades, l'Alt Camp i també zones de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. Una altra de les problemàtiques que pateixen els pagesos es dóna amb el cabirol, principalment a la comarca del Priorat.

Pla específic contra el cabirol

Des del Departament d'Agricultura ja fa 2 anys que han posat en marxa un pla d'actuació per reduir la població de cabirols a la zona del Priorat. Les destrosses provocades per aquesta espècies afecten especialment els fruits de diversos cultius, 

A l'espera de la nova llei de Caça

porc senglar

Paral·lelament, el departament d'Agricultura es troba en procés d'actualitzar la llei de caça, que és anterior al 1975. Aquest canvi ha de servir per renovar, principalment la normativa, pel que fa a les armes actuals.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades