Back to top

Indignació amb les noves mesures: 'No hem tingut prou aire'

Els sectors econòmics, comercials i culturals es mostren indignats amb les noves mesures anunciades aquest dimecres pel govern català. No entenen un nou tancament perimetral comarcal després d'una Setmana Santa d'excessos.

Els sectors econòmics de Reus reben com un gerro d'aigua freda el nou tancament perimetral comarcal que serà vigent a partir d'aquest divendres. La mobilitat que es va poder veure per Setmana Santa ara passa factura i davant d'un esperat creixement de les dades pandèmiques, els responsables sanitaris del país han acordat frenar de nou els moviments. Ara bé, això afecta directament, per exemple, els comerços de Reus, que tenen bona part de la clientela fora de la comarca.

Meritxell Barberà, la presidenta de la Unió de Botiguers de Reus, assegura que "rebem aquestes noves mesures amb molta preocupació perquè els nostres clients de fora de la comarca ja no podran venir a comprar a Reus". I és que segons Barberà, el gruix de clients de les botigues de la ciutat són de fora del Baix Camp. Afegeix la presidenta de la UBR que "sí que se'ns ha donat una mica d'aire aquests dies de Setmana Santa, però no és aire suficient per poder continuar amb la nostra activitat". 

El mateix passa amb la restauració, un dels sectors més afectats a la ciutat, després que des de finals d'agost, amb l'onada de casos a Reus, hagin estat sotmesos sense excepció a restriccions horàries i a limitació d'aforament. Amb tot, hi ha qui considera que cal protegir l'estiu i no anar obrint i tancant. És el cas de Víctor Perales, representant de la restauració al Tomb de Reus, qui diu que "volem garanties d'arribar a l'estiu bé i no haver de tornar a tancar tots una altra vegada i no poder treballar". És crític amb la Generalitat perquè assegura que "no s'han fet les coses com pertocava" i critica que s'hagi permès el turisme estranger d'indrets i països que estaven molt pitjor que nosaltres. 

L'altre gran afectat: La cultura

També la cultura es veurà compromesa aquest cap de setmana i tots els que durin el tancament perimetral comarcal. El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens admet que el fet que no puguin venir espectadors de fora del Baix Camp és un fre a les activitats previstes.... algunes de les quals, noves. "A Reus teníem espectacle al Fortuny, al Bartrina, engegàvem el poema inacabat del Gabriel Ferrater, començàvem amb el Reus Circ Llunar i el Reus Cultura Contemporània..." i considera que tot plegat acabarà suposant "un fre" per a les propostes que hi havia sobre la taula. 

Hi ha qui va més enllà, i assegura que la cultura acabarà veient com moltes petites empreses i companyies acabaran desapareixent per culpa de mesures com l'anunciada aquest dimecres. Isaac Albesa, promotor cultural, considera que "el sector està sent ofegat i no se'l deix respirar". Sigui com sigui, a partir de demà, queda prohibit sortir de la comarca, i la reserva a un restaurant o una entrada per un concert, no són salconduits.

Paraules clau:

Notícies relacionades