Back to top

Indignació per una acció vandàlica a l'església de Riudoms

L'església està protegida com a Bé Cultural d'Interès Nacional. L'alcalde de Riudoms ha mostrat la seva indignació pels fets.

L'alcalde de Riudoms, Sergi Pedret, ha denunciat a través del seu facebook una acció vandàlica contra l'església de Sant Jaume del municipi.

L'alcalde deununcia l'aparició d'una pintada en una de les pedres exteriors del monument, un edifici amb uns 400 anys d'història. La pintada és el que en l'argot del món dels graffitis es coneix com a "tag", una signatura personal de l'autor de la pintada.

pintada riudoms

L'alcalde s'ha mostrat indignat pels fets, afirmant que "no és una gracieta o una brometa" i que "Malmetre el patrimoni cultural i històric és malmetre al nostre poble. No en podem deixar passar ni una ni mitja"

Sancions

En cas de ser identificat la persona o persones responsables poden afrontar una sanció d'entre 1.501 i 3.000€ per malmetre un Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN).

El seu aixecament s'inicia a finals del 1593 i s'inaugura el 1617. Està protegida com a bé cultural d'interès nacional des del 17 de setembre de 2019

Paraules clau:

Notícies relacionades