Back to top

Inditex abandona el centre i Zara tanca a la Fira Centre Comercial

Tot plegat respon a una estratègia per potenciar el comerç electrònic. L'Ajuntament assegura que es tracta d'una realitat global i que es treballa per garantir el petit comerç.

Segons ha avançat aquest cap de setmana el Diari de Tarragona, la multinacional Inditex tancarà en els pròxims mesos dues botigues a Reus. Es tracta de l'Stradivarius, ubicat al Raval de Santa Anna, i del Zara, que es trobava distribuït en dues plantes a la Fira Centre Comercial. Tot plegat respondria a una lògica que ja estan aplicant grans empreses arreu del món per enfortir el comerç electrònic i deixar de banda les botigues presencials que no són rendibles. 
 
En els propers mesos Zara i Stradivarius abandonaran Reus. El grup Inditex havia decidit, quan es va obrir La Fira Centre Comercial, traslladar-hi la gran majoria de botigues que tenia al centre de Reus... Només Stradivarius es va quedar a la Raval de Santa Anna, juntament amb Massimo Dutti al carrer de Llovera, que ja va tancar fa temps. Ara, amb l'acceleració de la implantació del comerç electrònic que ha evidenciat la pandèmia, la multinacional ha decidit aplicar un pla de tancament de seus arreu del món.

La unió per mantenir el prestigi

Des de l'Ajuntament asseguren que es treballa per ajudar el petit comerç i que cal una estratègia conjunta per continuar sent referent comercial al territori. Segons Montserrat Caelles, regidora de Promoció de Ciutat de l'Ajuntament de Reus, diu que fa temps que es treballa en el marc d'una taula estratègic, formada per tots els agents comercials de la ciutat, per tal de mantenir viu l'esperit comercial de la ciutat. Carles Prats, regidor d'Empresa i Ocupació, que també és l'encarregat del Comerç des del consistori, diu que està amatent als acomiadaments que es puguin derivar d'aquesta decisió empresarial, però ho emmarca en un context global canviant. Tots dos coincideixen en el fet que la pandèmia ha accelerat canvis que ja es preveien. 
 
El tancament de bona part de les botigues del grup Inditex a Reus se suma a la que ja va anunciar H&M a La Fira Centre Comercial. Els treballadors s'han manifestat reiteradament en els darrers mesos, però si res no canvia la botiga abaixarà la persiana abans d'acabar l'any. 

Paraules clau:

Notícies relacionades