Back to top

Inici Jornades Gastronòmiques de la tomaca i l'horta del priorat

Les Jornades Gastronòmiques de la Tomaca i de l'horta del Priorat donaran el tret de sortida aquest divendres amb l’objectiu de donar a conèixer les varietats hortícoles de la comarca, la seva producció i consum tradicional.

El Priorat es prepara un any més per un dels certàmens gastronòmics impulsats des de la pròpia comarca. Es tracta de les Jornades Gastronòmiques de la Tomaca i de l'Horta del Priorat que tindran lloc de 19 d’agost a l’11 de setembre.

El seu programa inclou la celebració de la tradicional Fira de la Tomaca, aquest cap de setmana a Falset. La finalitat dels dos esdeveniments és donar a conèixer els productes hortícoles de la comarca, a la vegada que es fomenta la recuperació de varietats tradicionals de la comarca.

Pel que fa a les Jornades gastronòmiques comptaran amb la participació d’una trentena d’establiments, entre ells els restaurants amb una varietat de tapes i plats elaborats amb productes hortícoles del Priorat acompanyats de vi de les dues denominacions d'origen de la comarca. Aquest any també es van sumar allotjaments turístics, agències turístiques, molins d’oli i cellers, tot oferint visites, estades, paquets turístics i productes agroalimentaris de l’horta prioratina.

El divendres 19 d'agost es donarà el tret de sortida al certamen a l’absis del Castell amb una conferència sobre l'horta del Priorat seguit d'un sopar degustació de la mà de Priorat Enoturisme. Pel que fa a la Fira de la tomaca, els actes se centraran aquest cap de setmana on les parades de tomaques ocuparan l’esplanada de davant del Celler Cooperatiu de Falset. En definitiva, es tracta de continuar valorant la tradició gastronòmica de la comarca, alhora que es mitiga la pèrdua de biodiversitat cultivada.

Pots consultar més informació sobre les jornades gastronòmiques en aquest enllaç.

Paraules clau:

Notícies relacionades