Back to top

Inici de les obres del parc eòlic del Vedat del Pany

L'inici dels treballs ha encès els ànims de diferents entitats del territori agrupades a la Xarxa Sud, una plataforma que ha mostrat reiteradament el seu rebuig cap aquest projecte.

Diferents entitats del territori agrupades a Xarxa Sud preparen una acció conjunta del Camp de Tarragona i les terres de l'Ebre per mostrar el seu rebuig al model que promou el decret d'energies renovables de la Generalitat de Catalunya. Les obres del parc eòlic que s'ha de dur a terme entre Riudecols i Duesaigües, anomenat el Vedat del Pany, ja han començat i aquest fet ha aixecat crispació alguns agents del territori per un projecte que ha rebut diverses crítiques darrerament. Des del col·lectiu consideren que aquest tipus d'infraestructures porta associat moviment de terres, desforestació, degradació d'ecosistemes, construcció de carreteres i xarxes elèctriques i malmet irremissiblement el paisatge.

Anton Mestre, membre de la Xarxa Sud explica que els molins són "monstres que fan més de 180 metres d'alçada i s'han de fer unes pistes de més de 15 metres d'amplada. Tot això pel Vedat del Pany és catastròfic pel territori" i durament afegeix;  "no estem d'acord amb aquest model de país. Això no és fer país, això és destrossar el país".

Des de Xarxa Sud però, volen deixar clar que no són contraris a les energies renovables sinó al model pel qual s'està optant per a generar-les.

Paraules clau:

Notícies relacionades