Back to top

Inici de les obres de la depuradora del Castell d'Escornalbou

L'obra compta amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i forma part de la primera fase d'actuacions de la Diputació i la Generalitat per impulsar la Baronia d'Escornalbou
obres al Castell d'Escornalbou

Des d'aquest dimarts s'està treballant per solucionar el tractament d'aigües residuals generades al Castell Monestir d'Escornalbou mitjançant una estació depuradora (EDAR). La Diputació va adjudicar aquest mes de juny les obres a l'empresa Catalana d'Obres del Penedès per un import de 176.801,29 euros i l'execució està prevista en un termini de sis mesos.

La inversió compta amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i suposa un pas més en el recondicionament de la zona pel desenvolupament d'activitats i serveis adreçats a la visita del conjunt arquitectònic.

Una rehabilitació per fases

Tant l'arribada d'aigua potable des de l'Argentera com la instal·lació de la depuradora formen part de la Fase I del conjunt d'intervencions que la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya han programat al Castell Monestir d'Escornalbou i el seu entorn.

La inversió total prevista per aquesta fase, coneguda com a Operació Baronia d'Escornalbou, és d'1.484.137,66 euros. També s'inclou la recuperació del conjunt de petites edificacions de masoveria, d'usos agrícoles i ramaders, situades sota el cingle del castell monestir.

La segona fase preveu ja la restauració i rehabilitació del Castell per a usos culturals i comptarà, aquesta vegada, amb el finançament del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana. L'aportació estatal representa el 75% del pressupost total, que gira entorn d'1,6 milions d'euros.  

Paraules clau:

Notícies relacionades