Back to top

Tot a punt per a l'inici de les obres de l'antiga Hispània

Els senyals instal·lats a l'aparcament de zona blava informen que no s'hi podrà aparcar a partir de dimarts vinent

Aquest matí, l'Ajuntament de Reus ha fet públic que aviat començaran les obres de l'antiga Hispània. De moment, ja s'han col·locat cartells al pàrquing de la Riera d'Aragó informant els ciutadans que a partir del dia 20-21 de novembre estarà prohibit aparcar-hi. Així doncs, tot apunta que les obres començaran a partir del dia 21, i aquesta tarda s'ha convocat una roda de premsa on es preveu que el govern municipal donarà més detalls sobre aquestes obres.

S'hi construiran pisos de protecció oficial

El projecte preveu la construcció de 63 habitatges, 60 dels quals seran amb protecció oficial i 3 de mercat lliure. També s'hi ha de construir un aparcament soterrat de 3 plantes. El projecte el completa un nou carrer, que connectarà la riera amb el raval de Sant Pere i una plaça amb espais verds.

parquing riera d'arago

Els terrenys estan contaminats

La reforma de l'antiga Hispània costarà uns 22,5 milions d'euros, tot i que inicialment es parlava d'uns 16 milions. Ara, però, no es descarta que aquest pressupost s'hagi de tornar a augmentar perquè el subsol està contaminat.

Segons un informe que va encarregar l'Ajuntament i que va fer públic la CUP, els terrenys on s'ha de construir el pàrquing soterrat estan contaminats i, després de l'oposició dels veïns, els anticapitalistes van presentar el cas a l'Agència de Residus de Catalunya, que els va donar la raó

Segons van explicar els cupaires, l'ARC obliga a contractar una empresa externa per supervisar el tractament del sòl contaminat. A més, també considera insuficient la documentació que l'Ajuntament va aportar i obliga a fer noves prospeccions per concretar l'abast d'aquesta contaminació. Per tot plegat, l'agència de la Generalitat es va comprometre a seguir de prop l'evolució del projecte i de les obres.

Paraules clau:

Notícies relacionades