Back to top

Inquietud i incertesa però amb ganes de tornar a les aules

El perssonal docent i administratiu dels cicles de primaria i secundaria tornen avui als centres de tot Catalunya. A l'Institut Priorat de Falset es preparen per començar un curs atípic marcat per la preocupació per la covid-19.

1 de setembre, dia en què els professors tornen a la feina després de mig any amb els centres educatius tancats. A l'Institut Priorat de Falset s'hi ha respirat un aire de novetat. Enguany molts dels seus docents arriben per primera vegada al centre fet que fa aquest inici de curs més atípic del que ja ho fa la covid-19. La inquietud i la incertesa són les principals sensacions entre el professorat però des del centre asseguren que les ganes de tornar a les classes presencials també hi són.

Magda Blasco explica que "serà un curs complicat, la veritat. Serà difícil per tots i estem una mica inquiets i preocupats però també amb ganes de començar."

L'institut a pres diverses mesures a part de les establertes pel departament d'Ensenyament com habilitar alguns espais del centre com a aula per garantir la distància de seguretat així com desdoblar en dos grups l'alumnat de 3r ESO. També s'ha dissenyat un protocol de mobilitat per dins de les instal·lacions on s'han habilitat les 3 entrades d'accés a l'institut.

En aquest sentit, Antoni Palau, professor i coordinador de riscos del mateix institut, apunta que "la preocupació ve donada "per la novetat". "Serà la primera vegada que faré classes amb mascareta" diu i afegeix que "tot el que estaves acostumat a fer ara ho hauràs de seguir fent però amb un protocol una mica diferent".

mestres a la sala de professors a l'IES Priorat de Falset

El trasport escolar, el pati i el menjador, un problema afegit

El menjador i el transport escolar i el pati és un dels temes que preocupa més a la direcció del centre. L'institut acull 450 alumnes i la gran majoria són de diversos municipis, no només del Priorat sinó també de les comarques del voltant.

La directora del centre de Falset també explica que els alumnes "han d'agafar el transport escolar tots junts, siguin de primer, siguin de segon o de batxillerat" i afegeix que "al vindre en transport escolar, els nens de l'ESO s'han de quedar a dinar i per tant les mesures de menjador, d'higiene i distància és un problema afegit".

De fet, la Generalitat ha elaborat un protocol específic per al transport escolar en el qual només queda per definir l'accés dels alumnes a l'escola i que es cada centre qui ho decideix.

Paraules clau:

Notícies relacionades