Back to top

Inspecció de Treball obre un expedient sancionador contra Reus Transport

Fa anys que els treballadors i treballadores de l’empresa d’autobusos denuncien l’incompliment del seu conveni laboral.

Finalment, Inspecció de Treball ha obert un expedient sancionador contra l'empresa pública Reus Transport per incompliment de diversos punts del conveni laboral. És el que assegura la CUP en un comunicat emès aquest dijous a la tarda, una informació que han confirmat fonts del comitè d'empresa a Canal Reus.

El comitè d'empresa havia interposat una denúncia col·lectiva contra l'empresa el passat mes de setembre, a la que van sumar-se una trentena de conductors i que se centra en tres punts: no respectar els descansos setmanals, un sou base per sota del conveni territorial del sector i que molts conductors encadenen contractes eventuals per tal de no fer-los fixes.

La regidora de la CUP Mònica Pàmies explica que "Inspecció de Treball reconeix una infracció en com s'està comptabilitzant l'inici i el final de la jornada laboral de les conductores". A més, afirma que aquesta infracció pot comportar una diferència important diària de la jornada laboral i, per tant, pot repercutir en una indemnització econòmica amb retroactivitat per cada conductor del servei públic municipal.

La primera cita judicial per intentar resoldre el conflicte va ser el novembre de 2021. El judici va ser ajornat per què Reus Transport no va aportar la informació i documentació sol·licitada pel jutge i, cercant una resolució justa en la sentència, es va acordar posposar-lo fins a l'abril d'aquest any 2022.

També el passat dia 9 de febrer s'havia de celebrar un nou judici contra l'empresa municipal per vulneració de drets fonamentals. En aquesta ocasió estava citada tota la cúpula de l'empresa i la representant política del Consell d'Administració, la regidora Marina Berasategui. El judici es va ajornar per motius de salut d'un dels lletrats.

"Sense notificació"

Segons asseguren fonts municipals a Canal Reus "Reus Transport no ha rebut cap notificació d'Inspecció de Treball en relació a la resolució de cap expedient sancionador". Afegeixen que "l'empresa municipal està convençuda d'haver actuat correctament, i en el supòsit de confirmar-se, aprofitarà el recorregut de la tramitació administrativa de l'expedient per defensar la seva actuació i posar en valor que en tot moment s'ha respectat la normativa laboral."

El PSC també lamenta la situació 

El PSC també ha lamentat aquest expedient sancionador imposat a Reus Transport per no escoltar, diuen, les peticions dels seus treballadors. El portaveu socialista, Andreu Martín, assenyala que en reunions demanades amb l'empresa i la regidora Berasategui van "insistir" en la seva preocupació per l'alt conflicte laboral a l'empresa i afirma que han demanat "insistentment" que es facin les accions necessàries per a recuperar la pau social que mereix l'empresa i els treballadors, així com la ciutadania.

Paraules clau:

Notícies relacionades