Back to top

Instal·laran dues sirenes de risc químic a Reus i una a Salou abans de l'estiu

Protecció Civil col·loca una cinquantena de sensors que permetran detectar núvols tòxics al polígon químic de Tarragona en una prova pilot.

El Govern Català instal·larà tres sirenes de risc químic a Reus i Salou durant el primer semestre d'enguany. Així ho ha confirmat la directora de Protecció Civil, Mercè Salvat, que defensa que la voluntat política i el compromís adquirit el passat octubre es mantenen. Dues de les sirenes anunciades es col·locaran a la capital del Baix Camp, concretament al barri de Bellissens, amb un radi d'abast d'un quilòmetre, i a la zona de l'edifici del CAT 112, amb un abast de 600 metres. La tercera sirena, ubicada a Salou, s'instal·larà prop de la zona de Port Aventura, amb un abast d'un quilòmetre. Cada sirena té un cost aproximat d'entre 30.000 i 40.000 euros.

A la primavera tornaran els simulacres

Entre maig i juny de 2022, Protecció Civil té previst recuperar els simulacres de sirenes que no es van poder fer l'any passat a causa de la pandèmia. D'altra banda, s'han instal·lat 53 sensors de toxicitat al polígon nord i sud de Tarragona, mentre que properament es col·locaran els 3 que falten. Posteriorment es faran les proves pilot per comprovar-ne el funcionament. La instal·lació d'aquests sensors ha tingut un cost aproximat de 70.000 euros.

Paraules clau:

Notícies relacionades