Back to top

Instrueixen diligències penals a tres conductors per positiu d’alcoholèmia

Segons informa la Guàrdia Urbana, agents del cos municipal de seguretat han instruït diligències judicials contra tres conductors, aquest cap de setmana, per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.
Guàrdia Urbana

El dissabte 4 d’agost, a les 3:30h, a la rotonda de l’avinguda Salou amb el carrer Flix, agents del cos municipal de seguretat van realitzar la prova d'alcoholèmia al conductor d’un turisme Opel Astra, un veí de Reus de 35, el qual va donar un resultat positiu de 0,61 mg/l d'alcohol en aire espirat. Els agents van instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

El mateix dissabte, a les 9:17h, a la via lateral de la T-11 direcció Riudoms, agents de la Guàrdia Urbana van practicar la prova de detecció alcohòlica al conductor d’un turisme Ford Focus, a petició d’una patrulla dels Mossos d’Esquadra, la qual havia identificat el conductor amb possible simptomatologia d'haver conduït sota els efectes d'alcohol. El conductor, un veí de Reus de 47, anys va donar un positiu de 0,73 mg/l d'alcohol en aire espirat. Es van instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

Finalment, el diumenge 5 d’agost, a les 6:35h a la plaça Baluard i també a petició de dels Mossos d’Esquadra que havien aturat el conductor d’un turisme Renault Clio, un veí de Reus de 42 anys, agents de la Guàrdia Urbana van practicar-li la prova d'alcoholèmia, amb un resultat positiu de 0,97 mg/l d'alcohol en aire espirat. Els agents van instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

És un delicte contra la seguretat viària conduir sota l'efecte de l'alcohol quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d'aire expirat, 0,40 en cas d’accident. Pot comportar penes de presó d’entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d’entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d'alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d'aire expirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d’una falta administrativa.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades