Back to top

Intenta rescatar un gall a Reus i acaba detinguda

L'animal portava tres dies al sostre d'un pàrquing del barri del Carrilet.

Rocambolesca història la que es va viure aquest diumenge a Reus. Tot va començar amb un regal, un gall que va rebre una família que resideix prop de l'avinguda del Carrilet de Reus. Entre dissabte i diumenge va escapar-se i va acabar deambulant -i cantant- pel pati interior de l'edifici. Algunes fonts, però, apunten que hauria sigut la mateixa família qui s'hauria desfet de l'animal. 

Aquest dilluns al vespre una jove va accedir al terrat del pati interior, una coberta d'uralita que cobreix el pàrquing de l'edifici, per tal d'intentar rescatar l'animal. La jove és membre d'Ajuda Animal. Quan alguns veïns es van adonar de la presència de la noia la van alertar dels perills de caminar per sobre de la coberta, que comptava amb diversos forats per falta de manteniment. Però la jove no només no va desistir de la seva particular operació de rescat sinó que va respondre de forma airada als avisos dels sorpresos espectadors, veïns dels edificis de l'entorn, que finalment van acabar alertant a la Guàrdia Urbana.

rescat gall reus
La jove i el gall

Ràpidament 3 patrulles de la Policia Local i 3 dels Mossos d'Esquadra van acudir al lloc dels fets, accedint a través dels patis interiors dels veïns. Poca estona després s'hi van afegir els Bombers, que van ser qui finalment van aconseguir convèncer la noia perquè baixés del terrat, uns vint minuts després de la seva arribada. També van intentar rescatar el gall, tot i que segons apunten alguns veïns a Canal Reus aquest matí de dimarts l'animal encara continuava sobre la coberta.

De fet, la jove ha explicat que els veïns feia diversos dies que demanaven la retirada de l'animal i que les autoritats s'en fessin càrrec.

Moments de tensió

Va ser en aquell moment quan va tenir lloc la situació més tensa. Segons alguns testimonis dels fets, quan els Mossos van voler identificar a la noia aquesta va reaccionar de forma airada. La noia però, assegura a Canal Reus que només va fer-se enrere quan els agents l'esperaven en un dels patis adjacents. Fonts del cos policial apunten que la noia sí hauria agredit un dels Mossos que intentava identificar-la. Va acabar reduïda a terra entre tres agents, tal com es veu a les imatges. Finalment, va ser detinguda per atemptat, resistència i desobediència als agents de l'autoritat.

La jove, després de contactar amb Canal Reus, ha assegurat que la seva detenció va ser per desordre públic i nega haver agredit cap dels agents.

Paraules clau:

Notícies relacionades