Back to top

Intercanvi d'opinions entre la CUP i el Tomb de Reus per l'APEU

Els cupaires critiquen que l’APEU provocaria discriminació entre els botiguers ja que els carrers es classificarien segons la seva importancia dins de la mateixa àrea de promoció econòmica.

La CUP ha tornat a fer pública la seva disconformitat pel que fa a la proposta de convertir el centre de la ciutat en una APEU. Ho ha fet després de la presentació de l'avantprojecte que va fer el Tomb de Reus aquest dimecres a la Cambra de Comerç, amb la presència de tots els partits del plenari municipal.

Entre d'altres, els cupaires critiquen que l'APEU provocaria discriminació entre els botiguers, ja que els carrers es classificarien segons la seva importància dins de la mateixa àrea de promoció econòmica.

A més, la CUP ha criticat també que accions com la millora de l'accessibilitat o de l'entorn urbà i la instal·lació de lavabos públics són responsabilitat de l'Ajuntament, com a administració pública i no pas dels botiguers.

Ple monogràfic sobre comerç

La portaveu, Marta Llorens també s'ha referit al recent tancament de grans empreses tant a la Fira Centre Comercial com al centre de la ciutat, una qüestió que ha titllat com a fracàs de model comercial. Per tot plegat, els cupaires proposen a través d'una moció, la celebració d'un ple monogràfic amb la participació dels agents comercials de la ciutat per definir conjuntament les línies estratègiques en aquest àmbit.

Les APEU, presents a més de 2.000 zones del món

A l'altra cara de la moneda, la cara visible d'aquest projecte a la ciutat, el president del Tomb de Reus, Jacint Pallejà, respon les crítiques de la CUP i assenyala alguns dels beneficis que comportaria per al territori l'aplicació de les APEU.

"Milloren la xifra de vendes, milloren l'atractiu de la zona, milloren l'atracció de firmes, ajuden a crear llocs de treball, entre altres", exposa Pallejà.

Paraules clau:

Notícies relacionades