Back to top

Intervenció artística a la casa de Reus on va néixer Gabriel Ferrater

S'ha descobert una placa commemorativa a la façana el mateix dia que se celebra el centenari de l'efemèride

Una intervenció artística davant de la casa on va néixer el dia 20 de maig de 1922 el poeta Gabriel Ferrater ha servit per descobrir una placa commemorativa a la façana el mateix dia que se celebra el centenari de l'efemèride. La casa natal ha quedat identificada amb una intervenció artística de l’escultor Salvador Juanpere, nascut a Vilaplana i resident actualment a Sant Cugat, inspirada en el poema «Tres llimones» de Gabriel Ferrater, recollit a les "Dones i els dies". El mateix escultor n'ha fet una breu explicació en el decurs de l’acte.

placa ferrater 2

La glossa "Plaques de pedra que honoren i diuen" ha anat a càrrec de Josep Murgades, catedràtic emèrit de Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona i un dels primers alumnes de Gabriel Ferrater a la Universitat Autònoma de Catalunya. L'acte ha inclòs també una breu lectura de  poemes, entre ells «Tres llimones», a càrrec dels alumnes de 1er del BAT escènic de l'Institut Gabriel Ferrater participants al projecte PARADIGMES amb Iban Beltran.

L’acte, ha començat a les 18:00h, i ha comptat també amb les intervencions de l’alcalde Carles Pellicer i el Regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, en un dels actes centrals a la ciutat de l’Any Ferrater. La vicealcaldessa de la ciutat, Noemí Llauradó, ha estat present també a l'acte, conjuntament amb una neboda de Ferrater, filla de la seva germana Amàlia, Anna Barlow.

Paraules clau:

Notícies relacionades