Back to top

Intervenen 350 figures il·legals de personatges manga a Reus

En un establiment de Reus s'estava produint una venda il·legal massiva de personatges manga. Al mercat podrien assolir un valor superior a 15.000 €

La Guàrdia Civil a través d'Agents Especialitzats en Fiscal i Fronteres conjuntament amb la Guàrdia Urbana de Reus van realitzar una inspecció en un comerç al detall de la localitat, tipus basar, on pel que sembla s'estava produint una àmplia venda de ninots de personatges manga a preu per sota de mercat, cosa que podia indicar certes irregularitats en la seva comercialització.

Durant la inspecció es va comprovar que el material a la venda no tenia documents duaners de la seva traçabilitat i la seva importació legal, per la qual cosa es va interposar denúncia.

Es van advertir irregularitats sobre la seguretat de les joguines, perquè no existia etiquetatge en les llengües oficials de l'estat, per la qual cosa tot aquest material va ser intervingut i precintat, tant el que estava exposat per a la venda en algunes prestatgeries com el que estava emmagatzemat en caixes de grans dimensions. 

Amb aquesta actuació, es va evitar l'arribada al consumidor final de joguines i ninots que incomplien la normativa legal de seguretat a les joguines. Sense oblidar que també es produïa una situació de competència deslleial entre comerciants i es perjudicava el comerç legal que sí que compleix amb les seves obligacions.

Només durant els anys 2020 i 2021, la Guàrdia Civil a Tarragona, va realitzar més de 150 inspeccions amb finalitats similars a aquesta actuació, per controlar la traçabilitat de productes i joguines que es trobaven en comerços detallistes o de distribució per a la venda.

Paraules clau:

Notícies relacionades