Back to top

Intervenen centenars de tests de drogues i embaràs a Reus i Tarragona

Es venien en comerços no autoritzats de Reus i Tarragona. La seva venda està permesa únicament en farmàcies.

La Guàrdia Civil ha intervingut prop de tres-cents tests d'autodiagnòstic, relacionats amb el control de drogues i embaràs a diversos comerços de Reus i Tarragona

Els agents havien rebut informacions que alguns comerços podien tenir exposats per a la venda productes sanitaris per a diagnòstic in vitro, anomenats habitualment test d'autodiagnòstic. Aquests productes, considerats productes sanitaris tenen la seva venda permesa únicament en farmàcies.

Inspeccions en comerços

D'aquesta manera, el passat dia 20 de gener, agents de la Guàrdia Civil van dur a terme diferents inspeccions en comerços aliens al camp sanitari i en dues d'aquestes localitats, van trobar exposats per a la venda, nombrosos tests d'autodiagnòstic.

Tot el material va ser confiscat pels agents i va passar a disposició de l'Agència de Salut Pública de Catalunya i del Servei Regional al Camp de Tarragona per controlar-lo.

S'investiga l'origen i el traçat comercial dels productes fins a l'arribada a aquests establiments, ja que no es poden comercialitzar productes fabricats en països no pertanyents a la Unió Europea el fabricant dels quals no hagi designat un representant autoritzat establert al territori de la Unió Europea.

Paraules clau:

Notícies relacionades