Back to top

Intervenen més de mil ampolles de begudes alcohòliques a la demarcació de Tarragona

Es van inspeccionar nombrosos locals d'oci, alimentació i distribuïdors majoristes en diferents municipis d'arreu de la demarcació, entre ells al Baix Camp

La Guàrdia Civil de Tarragona, en el marc de l'operació Flessen, orientada a investigar la venda irregular de begudes derivades i alcohols per part d'establiments comercials, ha inspeccionat nombrosos locals d'oci, alimentació i distribuïdors majoristes durant tres mesos, alguns d'ells ubicats al Baix Camp.

Els agents van intervenir un total de 1.224 ampolles de begudes derivades (espirituoses, alcohols destil·lats o licors) que incomplien el que estableix la Llei d'Impostos Especials, per un ús irregular dels precintes fiscals, tramitant-se les corresponents denúncies administratives. També van confiscar 1.755 litres d'alcohol d'una destil·leria de Tortosa per irregularitats en la declaració d'impostos especials i per no tenir número de lot.

Durant la realització de les inspeccions, els agents van poder comprovar que alguns establiments comercials distribuïen lots d'ampolles que contenien begudes amb els precintes fiscals que no havien estat donats d'alta a la Plataforma Digital de l'Agència Tributària. 

En aquest sentit, els especialistes fiscals de la Guàrdia Civil van comprovar diferents lots de begudes alcohòliques, escanejant els codis QR que van associats als precintes fiscals de seguretat i van comprovar que no eren vàlides, ja que no havien estat donades d'alta, tal com estableix la normativa fiscal referent a impostos especials. En el cas d'altres intervencions, no corresponia el número de lot amb el del producte inspeccionat o directament no en tenia.

Els agents van intervenir i precintar aquests productes a disposició de l'Autoritat de Duanes i Impostos Especials.

Paraules clau:

Notícies relacionades