Back to top

Invertir en la millora del sector agroalimentari del Camp

Deu empreses del Camp, nou d'elles del Baix Camp, s'han beneficiat dels 4 milions d'euros d'ajudes provinents del Programa de Desenvolupament Rural, cofinançat entre el Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat i fons de la UE

El Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat ha concedit prop de 4 milions d'euros d'ajuts a empreses de la indústria agroalimentària del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Unes ajudes que han suposat una inversió total de més de 20 milions d'euros per part de les diferents empreses beneficiàries. En el cas del Camp de Tarragona, 10 empreses se n'han beneficiat, de les quals 9 són del Baix Camp, fet que evidencia la importància d'aquest sector agroalimentari a la comarca.

Una d'aquestes empreses és Solanellas Nuts, una empresa centenària de Mont-roig del Camp que es dedica al processament de l'avellana per a convertir-la en productes destinats al consum industrial i la fabricació d'altres productes finals. Tot plegat, ajuda a mantenir la competitivitat en l'àmbit internacional amb producte de quilòmetre zero.

Ara, després de cofinançar aquestes ajudes amb fons FEDER, serà el Departament de la Generalitat qui a finals d'aquest 2022, obrirà una nova línia d'ajudes de 45 milions d'euros per millorar la digitalització de les empreses, millorar la seva sostenibilitat i garantir nous negocis d'economia circular.

La indústria agroalimentària a Catalunya suposa el sector industrial més important amb més d'un 20% del negoci total i ocupa a més de 93.000 persones arreu del país.

Paraules clau:

Notícies relacionades