Back to top

Investiguen l'accident d'un dron a Reus

L'aparell va aparèixer a la terrassa d'un edifici de Reus. La Guàrdia Urbana i la Guàrdi Civil estan investigant els fets

El dia 6 de febrer, un veí va trobar a la terrassa del seu domicili en ple nucli urbà de Reus un dron, que havia patit un accident. El veí va avisar a la Guàrdia Urbana de Reus, que van iniciar una investigació per identificar el propietari i usuari de l'aparell, que sense autorització havia sobrevolat un espai urbà, amb greu risc per a les persones i el van poder identificar.

El dron va resultar ser de caràcter recreatiu i tenia greus danys a les seves hèlixs. La Guàrdia Urbana va lliurar l'aparell i les dades del propietari a l'Equip Pegàs del Destacament de Fiscal i Fronteres de la Guàrdia Civil de l'Aeroport de Reus, que després de fer-se'n càrrec, va donar compte immediatament a la Comissió d'Investigació d'Accidents i Incidents d'Aviació Civil (CIAIAC).

Simultàniament, els agents de l'Equip Pegàs van realitzar informe on s'aprecien sis infraccions de caràcter administratiu per part del propietari i usuari del dron.

Volar drons

drone guardia civil

El vol de dons, especialment en nucli urbà, està regulat atenent el risc que pot comportar per a qualsevol persona, pels danys i les lesions que pot originar en cas d'accident i, per tant, volar-los no és una activitat lliure, ni particularment, ni professionalment.

Paraules clau:

Notícies relacionades