Back to top

Invictes, un nou servei d'inclusió per a ferits greus d'accidents de trànsit

El programa ofereix serveis de suport i orientació per afavorir la màxima autonomia i vida independent de les persones usuàries.

Promoure i recuperar l'autonomia de les víctimes de trànsit ferides greus i que es troben en situació de discapacitat. Aquest és el principal objectiu d'Invictes, un nou programa impulsat pel Servei Català de Trànsit per tal d'oferir ajudes i suport a aquests usuaris i també a les seves famílies després d'un accident greu de trànsit. En aquest sentit, s'atendran a aquestes persones en tres àmbits diferents: el personal, el familiar i també el social.

Es tracta d'un programa que a la demarcació de Tarragona es coordinarà des de La Lliga d'Afectats Reumatològics i Discapacitats, una entitat que fins ara ja donava aquests serveis a aquests tipus d'usuaris i des de l'experiència saben com proporcionar estratègies de mobilitat, fer acompanyament a les persones cuidadores i promoure la inserció laboral, a l'oci, la cultura i l'esport a persones d'aquest col·lectiu.

El programa també vol servir per elaborar diagnòstics d'accessibilitat en l'entorn urbà, arquitectònic o el transport i fomentar la normalització de les persones amb dificultats de mobilitat per tal que aquestes puguin tenir una vida plena.

Paraules clau:

Notícies relacionades