Back to top

Ironia política i d'actualitat amb "Les Variacions Bildelberg"

A mode de cabaret, i amb la ironia i sarcasme sempre a punt, "Les Variacions de Bildelberg" desgranen els temes més punyents de l'actualitat, fent una radiografia mundial del poder dels estats i els polítics més influents.

El Club Bildelberg, format per les persones més poderoses del planeta, travessa una crisi profunda. Així arrenca "Les Variacions de Bildelberg", una comèdia que combina el diàleg, ple d'ironia, amb actuacions musicals a l'estil cabaret, i on també s'hi sumen amb freqüència imatges virtuals. En el transcurs de l'obra s'evidencia el desconcert dels protagonistes, que reconeixen que, per primer cop, els seus plans de control global comencen a fallar. El màxim responsable n'és l’expresident Donald Trump, que s’ha convertit en el principal enemic a suprimir, abans no sigui massa tard. Aquest cop intentaran intercedir en la trajectòria mundial amb l'ajuda de la intel•ligència artificial. Però l'obra també parla del Brexit, del capitalisme, de la corrupció, l'eutanàsia, i d'un llarg etcètera que vertebren el fil conductor d'aquesta comèdia irreverent. En aquest context, els més rics de l’univers han decidit fer un gir de timó. És l’hora dels canvis, l’hora de les variacions, i d'aquí, el títol de l'obra.

Una producció de la Sala Trono

Un muntatge del polifacètic Oriol Grau, i dirigida per Joan Maria Segura,que es va estrenar fa més d'un any i que s'ha hagut d'anar actualitzant per mantenir la vigència dalt dels escenaris. Una obra que fa riure i reflexionar a la vegada.
L'espectacle, produït per la Sala Trono, s'ha representat aquest dissabte al Teatre Bartrina de Reus.

Paraules clau:

Notícies relacionades