Back to top

Ja es coneix la pregonera de la Festa Major de Sant Pere 2022

S'ha fet públic aquest dimecres al matí

La directora i productora de cinema documental Alba Sotorra serà la pregonera de la Festa Major de Sant Pere d'enguany, després que hagi rebut l'encàrrec de l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i del regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens. 

Alba Sotorra

Alba Sotorra i Clua va néixer a Reus l'any 1980, és directora i productora independent, fundadora de la productora Alba Sotorra SL, i especialitzada en la producció de llargmetratges per a un públic internacional. Les seves pel·lícules estan creades sota una mirada de gènere, vinculades a la realitat social i política del moment.

D'entre les seves produccions com a directora, destaquen "El retorn: la vida després del ISIS" (2021, SXSW, Hot Docs, Sheffield), nominada als premis Goya, RTS i Rose d’Or i guanyadora del premi Gaudí a Millor Documental, del Premi de l'Audiència i Premi Reteena del DocsBarcelona, i l’Esment Especial del Jurat a Varsòvia; "Comandant Arian" (2018, Hot Docs, Xangai, Sheffield), nominada al Gaudí a Millor Documental; "Game Over" (2015), guanyadora del premi Gaudí a Millor Documental, i la recentment estrenada "Francesca i l'amor" (2022), amb premiere al Festival de Màlaga.

És també productora de pel·lícules de ficció com "Per la llibertat" (2020, Rotterdam, Kolkata), d’Ersin Çelik, i "Mi vacío y yo" (2022, Rotterdam, Màlaga), d'Adrián Silvestre, guanyadora del Premi Especial del Jurat al Festival de Màlaga.

Paraules clau:

Notícies relacionades