Back to top

El Jardí Sensorial, el nou espai terapèutic del Taller Baix Camp

El projecte es va iniciar fa més de dos anys i han estat precisament els mateixos usuaris els qui l'han construït. L'equipament té grans beneficis per aquestes persones com millorar les seves habilitats d'autonomia i la interacció social.

El Jardí Sensorial és el nou equipament del Taller Baix Camp, un espai que han construït els mateixos usuaris del centre a través de tasques de bricolatge i jardineria. Fa més de dos anys que treballen en aquesta activitat que els hi aporta un millor desenvolupament d'habilitats personals i socials.

De moment aquest espai només acull els usuaris que duen a terme el seu manteniment però més endavant estarà obert a tots els membres del Taller Baix Camp i servirà d'eina per afavorir la interacció entre tots ells a través de les activitats que s'hi realitzin.

Usuaris treballant al nou Jardí Sensorial del Taller Baix Camp

El Jardí consta d'una pèrgola per acollir activitats d'estimulació sensorial, un camp de futbol i un hort adaptat. També hi ha espai per a una piscina petita per utilitzar com a camí sensorial i gaudir de les diferents textures i un panell musical i un per a la psicomotricitat. 

Gràcies a aquest nou equipament, es vol despertar l'estimulació tant física com mental dels usuaris a l'aire lliure, una eina molt favorable per a l'entitat en temps covid, on les restriccions han obligat a adaptar la seva activitat. 

usuaris treballant al Jardí Sensorial del Taller Baix Camp

Quan estigui obert, el jardí no només acollirà els diferents grups del Taller Baix Camp, sinó que estarà obert a altres col·lectius com escoles. 

Paraules clau:

Notícies relacionades