Back to top

Joan Ciurana, Tro de Festa 2020

L'històric casteller i cronista ha estat guardonat amb un dels reconeixements més estimats pels fidels a la Festa Major. Després del Pregó de la periodista Coia Ballesté s'ha desvetllat de forma virtual.
Joan Ciurana

Joan Ciurana Moya és el Tro de Festa d'aquest atípic Sant Pere 2020. Nascut a Reus el 1955, ha estat president de l'Orfeó Reusenc i actualment és membre de la junta del Centre d'Amics de Reus. La seva tasca en l'àmbit cultural és de sobres coneguda. 

Però la seva gran passió han estat els castells. De fet, els seus tres fills formen part de la colla dels Xiquets de Reus i han ocupat posicions importants en totes les grans fites dels de la camisa avellana. Ciurana també ha estat cap de pinyes de la colla. 

Comunicador i cronista

Casualment, en l'any en el qual una periodista ha estat la pregonera de Sant Pere, el Tro de Festa també ha recaigut en un comunicador nat. Des de ben jove va començar a col·laborar en l'àmbit radiofònic, primer a la COPE i després a Ràdio Reus. De fet, va participar en un dels primers programes que parlava de cultura popular als anys 80La Campana dels Gegants, el que li va permetre al Carrussel Casteller. Seva va ser la narració a la ràdio del primer 3d9f dels Xiquets de Reus, l'any 1996. Una retransmissió que ha passat a la història de la colla. 

La seva passió a l'hora de narrar castells l'ha convertit, de fet, en la veu del món casteller a Canal Reus. Fa anys que col·labora a les exhibicions castelleres del dia de Sant Pere i també durant la Festa Major de Misericòrdia, en l'actuació que fan els Xiquets de Reus a les portes del Santuari. També ha estat comentarista en diverses ocasions. 

Més enllà de la ràdio i la televisió, també ha escrit en mitjans com Reus Diari, El Nou Diari, el Diari de Tarragona i el Punt. 

Paraules clau:

Notícies relacionades