Back to top

Joan Guix, el reusenc al capdavant de la gestió del coronavirus

Confirmat el primer cas de coronavirus a Catalunya, l'exregidor de l'Ajuntament de Reus, Joan Guix, es troba actualment al capdavant de l'Agència de Salut Pública de Catalunya.
Joan Guix

Una dona italiana a Barcelona, el primer cas

Aquest dimarts s'ha confirmat el primer cas de coronavirus a Catalunya. Es tracta d'una dona italiana resident a Barcelona que en els darrers dies havia visitat el seu país natal. Tot plegat després que s'hagin analitzat 11 possibles casos i només aquest hagi donat positiu. 

A primera hora de la tarda ha comparegut davant els mitjans Joan Guix, el secretari de Salut Pública de Catalunya. Guix ha reiterat la necessitat de mantenir la calma i de no generar alarmisme. Assegura que la dona es troba bé, que no pateix cap dolència afegida i que en condicions normals es trobaria a casa seva. L'excepcionalitat de la crisi del coronavirus i el temor estès arreu del país davant la possibilitat que l'epidèmia arribi a Catalunya obliga a mantenir la dona ingressada a l'Hospital Clínic de Barcelona. 

Un reusenc de Barcelona

Tot i que Guix va néixer a Barcelona el 1950, part de la seva vida professional l'ha desenvolupat a Reus. Ha estat professor de la Universitat Rovira i Virgili i també investigador de l'Institut d’Investigació Mèdica Pere Virgili, ubicat al costat de l'Hospital Sant Joan. 

Joan Guix

Amb una llarga trajectòria política, lligat inicialment al PSAN i més endavant a Iniciativa per Catalunya, l'any 2015 es va presentar a les eleccions municipals com a número 2 d'Esquerra a Reus. Va ser escollit regidor a l'Ajuntament però no va arribar a formar part del govern de la ciutat, signat entre CiU, ERC i ARA Reus el febrer del 2016. El gener d'aquell anys, l'aleshores conseller de Salut, Antoni Comín, el va fitxar com a director de l'Agència de Salut Pública de Catalunya. Guix, de fet, ja havia dirigit l'agència a Tarragona uns anys abans. 

Esquerra va perdre un doctor preparat a bastament per a la gestió de l'Hospital Sant Joan de Reus. De fet, el perfil de Guix en un hipotètic govern amb Esquerra al capdavant apuntava clarament cap a l'equipament hospitalari. Una peça que, després de marxar a Barcelona, els republicans van substituir per Noemí Llauradó, qui havia encapçalat la llista electoral i que actualment és vicealcaldessa de la ciutat i també presidenta de la Diputació de Tarragona. 

Paraules clau:

Notícies relacionades